Ernst Marschall, alias de ‘kilometervreter’ is weer flink aan de bak geweest in 2021!

Luuk de Ruiter | januari 7, 2022

Ernst Marschall, alias de ‘kilometervreter’ is weer flink aan de bak geweest in 2021!

Door de corona pandemie was de 50e editie van de New York City Marathon 2020 geannuleerd en verplaatst naar 7 november 2021, dus ook mijn inschrijving aan dit loopfestijn. Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar nog een jaartje door trainen voor mij was wel te overzien en mijn deelname voor de editie 2021 was tenslotte gegarandeerd door de organisatie in New York. Met dit gegeven in mijn achterhoofd startte ik begin 2021 weer met veel enthousiasme met de looptrainingen in combinatie met de krachttrainingen bij DeRuiterPT.

Ik schreef mij dit voorjaar in voor de diverse virtuele loop evenementen o.a. de Hilversum City Run, de New York City Half en de Brooklyn Half. Gelukkig werd aan het einde van dit voorjaar duidelijk dat de situatie m.b.t. de pandemie sterk verbeterde en dat het “einde van de tunnel in zicht was”. De 50e editie van de New York City Marathon gaat door! Hoera dacht ik, dit gaat de goede kant op! Maar was de hoera stemming niet iets te voorbarig? Er waren tenslotte nog diverse beperkingen en een inreisverbod richting de VS. Halverwege mei kwam het bericht door dat het deelnemersveld van 60.000 terug gebracht werd naar 33.000 deelnemers. Tja en nu? Mijn deelneming was toch gegarandeerd? Een paar dagen later werd ik gebeld door Rijnmond Marathon reizen dat ik was ingeloot en ik kon mijn geluk niet op. Er waren nog wel een paar hobbels maar dat zou wel allemaal goed komen. In aanloop naar zondag 7 november paste de Damloop en de halve marathon van Amsterdam in mijn trainingsschema. Ook kon ik weer 2 keer mee trainen met team Holland van Rijmond in Rotterdam.

In september werden er weer beperkingen afgekondigd in ons landje met als gevolg dat de Damloop werd geannuleerd en kwam het bericht uit de VS dat het inreisverbod early november opgeheven zou worden. Het werd dus spannend, maar ik hield de moed er in en bleef enthousiast door trainen.

Begin oktober kreeg ik mijn startnummer, 22388, toegestuurd door de organisatie uit New York. Inclusief de nodige instructies voor het ophalen van mijn startnummer en overige maatregelen bij de start. Dat gaat de goede kant op dacht ik. Nu nog de opheffing van het inreisverbod. Omstreeks 15 oktober kwam het verlossende bericht dat het inreisverbod naar de VS op 8 november opgeheven zou worden. Te laat dus om mee te doen met de New York City Marathon. Ik had er dus flink de pee over in, weer een jaar voor “niets getraind”! Waren de trainingen dan toch niet voor niets geweest? Nee hoor! Op 17 oktober heb ik de halve marathon van Amsterdam gelopen en omdat ik een startnummer had weten te bemachtigen voor de Rotterdam marathon, heb ik deze met veel plezier op 24 oktober gelopen. Wat een feest was het! Wordt vervolgd dus, want mijn deelname aan de New York City Marathon is voor 2022, wederom gegarandeerd! Overigens is de New York City Marathon wel door gegaan, echter met maar 24949 deelnemers.

Luuk en je team bedankt voor de bijdrage aan mijn sportjaar 2021. We gaan gewoon weer een jaar lekker door met trainen. Tot volgend jaar!


Sharing is Caring: