Het Bijzondere sportjaar 2020 van Ernst Marschall

Luuk de Ruiter | december 10, 2020

Het Bijzondere sportjaar 2020 van Ernst Marschall

Met zeer veel enthousiasme begon ik het jaar 2020, met in het vooruitzicht om met vervroegd pensioen te gaan en op 1 november jl. deel te nemen aan de 50e New York City Marathon. Nog maar nauwelijks hersteld van de marathon van Lissabon startte ik met de voorbereidende looptrainingen in combinatie met de wekelijkse personal trainingen met Frans en later dit jaar met Bas Kramer. De eerste test en uitdaging had ik al op 16 februari jl. in Barcelona, waar ik met goed gevolg de Mitja Maratô de Barcelona heb gelopen. De volgende uitdaging was op 1 maart jl., de Trappenbergloop hier in Huizen.

Tja toen was kwam de Corona, al mijn geplande prestatielopen werden geannuleerd en ook de trainingen bij DeRuiterPT mochten niet meer doorgaan. Natuurlijk wist ik helemaal nog niet hoelang we te maken zouden krijgen met dit virus en bleef ik op mijn manier door trainen met in mijn achterhoofd om deel te nemen aan de volgende marathon. Via Strava en de New York Road Runners (waar ik lid van ben) kon ik mij inschrijven voor diverse run challenges. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.

Begin juni kreeg ik definitief het bericht dat de New York City Marathon voor 2020 geannuleerd was. Deze is doorgeschoven naar 2021, waarvoor ik weer ingeschreven ben. En nu? Waren al die trainingsuren tot nu toe voor niets geweest? Nee hoor, want ik besloot toen om de ‘marathon at home’ te gaan lopen hier in Huizen. Ik had me ingeschreven bij de NYRR om virtueel deel te nemen voor de medaille. Als warming-up had ik mij inmiddels ook ingeschreven voor de Damloop Home Edition (10 EM) voor de medaille en een mooi herinneringsshirt. Deze loop heb ik op 20 september jl. in Huizen gelopen.

Na het uitzetten van de 42 km en 195 meter was het op 24 oktober jl. dan eindelijk zover. Om 07:30 uur startte ik de race app van de NYRR en begon ik aan de uitdaging. Met mijn partner had ik afgesproken dat zij mij bij 12 km op zou wachten en mee te fietsen. Ook had zij het nodige aan voeding en drinken meegenomen. Alles verliep prima en halverwege zat ik lekker op schema en hoopte zo om zo tegen 12.00 uur weer thuis te zijn. Heel eerlijk? Na 36 km had ik zoiets van “waar ben ik mee bezig” en “waarom doe ik dit”? Ik vond er helemaal niets aan om alleen zo’n dergelijke afstand te lopen. Ik had het helemaal gehad! Ik wilde me niet laten kennen en heb uiteindelijk de laatste kilometers rustig aan gedaan, ook om mijn lichaam niet stuk te lopen. Uiteindelijk heb ik de uitdaging uitgelopen in 4:54 uur. Eind deze maand ontvang ik hiervoor mijn medaille.

Al met al ben ik toch blij dat ik deze uitdaging ben aangegaan, maar alleen een marathon lopen doe ik NOOIT meer. Ik miste de hele entourage en sfeer van een marathon happening!

Ik hoop in ieder geval dat ik in 2021 aan de 50e editie van de NYC marathon kan deelnemen.

Bij deze wens ik iedereen een gezond en sportief 2021.

Ernst Marschall (NYRR)


Sharing is Caring: