Is het consumeren van eieren nou wél of niet gezond?

Eieren bevatten alle bouwstenen voor een dier om te groeien, ze zitten bomvol micro nutriënten en antioxidanten. Eieren hebben ook een vrijwel perfect vetzuurgehalte, mits de kippen daadwerkelijk in vrije uitloop leefden of lijnzaad werden gevoerd. Uit onderzoek blijkt dat het eten van eieren werd geassocieerd met een verlaagd risico op sterfte door beroerte.

Sommige studies suggereren zelfs dat eieren hartaandoeningen kunnen voorkomen. Het frequent eten van eieren zou zelfs kunnen leiden tot lagere cholesterol; een studie constateerde dat de mensen die 4 of meer eieren per week aten een lager totaal aan serum cholesterol waarden hadden dan de mensen die er 1 of minder per week aten.

 

Wat is er nou zo goed aan eieren?

– Eieren zijn rijk aan B-vitaminen en bevatten een goede hoeveelheid mineralen.

– Eieren bevatten enkele antioxidanten met gevestigde gezondheidsvoordelen.

– Eieren hebben een compleet aminozuurprofiel.

 

De populaire claims dat eieren slecht zijn voor hart of gezondheid worden niet ondersteund door wetenschappelijke literatuur. Daar in tegen zijn de voedingswaarden en voordelen van eieren wel onderbouwd door de wetenschap. Bron: https://www.healthline.com/nutrition/pastured-vs-omega-3-vs-conventional-eggs