Ben jij een echte BBQ fan? Lees dan snel meer!

Luuk de Ruiter | juli 2, 2021

Ben jij een echte BBQ fan? Lees dan snel meer!

Het is weer de periode om te gaan barbecueën en daar hebben wij uiteraard rekening mee gehouden door een paar heerlijke recepten voor jullie op te stellen!

Vlees

Biefstukspiesjes met mango (2 stuks)

Snijd 100 gram biefstuk in blokjes. Snijd ½ mango en 1 bosui in stukken. Prik afgewisseld de stukjes biefstuk en mango en bosui op een stokje en grill 5-7 minuten op de barbecue.

* Variatietip: vervang de mango eens door champignons of maak zelf een surf-en-turf door garnalen toe te voegen. 

Voedingswaarde per spiesje: 93 kcal – 15 gram eiwit – 2 gram vet – 4 gram koolhydraat

Varkenshaasspiesjes (2 stuks)

Snijd 100 gram varkenshaas in blokjes. Snijd ½ paprika in stukken. Prik afgewisseld de stukjes varkenshaas en paprika op een stokje en grill 2 minuten op de barbecue. Laat vervolgens 5 minuten na garen. Wikkel in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Voedingswaarde per spiesje: 89 kcal – 15 gram eiwit – 2 gram vet – 3 gram koolhydraat

Kipspiesjes met perzik (2 stuks)

Snijd 100 gram kipfilet in blokjes. Snijd ½ perzik in partjes. Prik afgewisseld de stukjes kip en perzik op een stokje en grill 6-8 minuten op de barbecue.

* Variatietip: vervang de perzik eens door ananas of groenten zoals paprika, tomaat, courgette, etc.

 Voedingswaarde per spiesje: 102 kcal – 16 gram eiwit – 2 gram vet – 4 gram koolhydraat

Vis

Zalmspiesjes (2 stuks)

Snijd 100 gram zalmfilet in blokjes. Snijd 1 bosui in stukken. Prik afgewisseld de stukjes zalm en bosui op een stokje en grill 3 minuten op de barbecue.

Voedingswaarde per spiesje: 106 kcal – 10 gram eiwit – 7 gram vet – 1 gram koolhydraat

Vispakketje

Leg 1 stukje kabeljauwfilet of witvis op een apart stuk aluminiumfolie. Snijd van een halve citroen 2 plakjes af en besprenkel de rest van de citroen over de vis. Bestrooi met peper en zout en leg de plakjes citroen erop. Doe een eetlepel Philadelphia light erbij. Hak ½ bosui in ringetjes en snijd ½ teentje knoflook en wat peterselie en bieslook fijn. Verdeel dit over de vis. Vouw goed dicht. Leg de vispakketjes 8 minuten op de barbecue tot de vis gaar is.

* Variatietip: vervang de kabeljauw ook eens door 100 gram zalmfilet of garnalen.

 Voedingswaarde per spiesje: 218 kcal – 27 gram eiwit – 10 gram vet – 6 gram koolhydraat

 Vegetarisch

Groentespiesjes (2 stuks)

Snijd verschillende soorten groenten zoals courgette, paprika, ui en champignons in stukjes. Meng in een schaaltje 1 eetlepel olie met ½ teentje knoflook, gedroogde tijm en wat peper en zout. Prik afgewisseld de groenten op een stokje. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie en grill 7-10 minuten op de barbecue.

Voedingswaarde per spiesje: 50 kcal – 1,1 gram eiwit – 3,5 gram vet – 2,8 gram koolhydraat

Salades

Frisse salade (2 pers)

Maak een salade van 75 gram sla, 50 gram witte kaas light 22+, 1/3e komkommer in plakjes gesneden en 1/5e watermeloen in stukken gesneden (± 200 gram). Maak een dressing van ½ el witte wijnazijn, ½ el honing, 1 el limoensap een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout. Voeg toe aan de salade en garneer met een 20 gram grof gehakte pecannoten.

Voedingswaarde p.p.: 200 kcal – 6,5 gram eiwit – 10 gram vet – 16,5 gram koolhydraat

Huzarensalade (2 pers)

Kook 150 gram aardappels voor ongeveer 15-20 minuten. Kook ondertussen ook 40 gram doperwten voor 6 minuten en 2 eieren voor 8 minuten. Spoel alles af met koud water. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd 2 augurken en de eieren in kleine stukjes. Meng samen met 1,5 el halvanaise, 1 el halfvolle yoghurt, ½ tl mosterd, fijngehakte peterselie en een snuf peper en zout door de aardappels. Voeg dan ook de doperwten en 50 gram ham blokjes toe en schep door elkaar. Verdeel een aantal slablaadjes over een bord of kom en schep hier de huzarensalade op en garneer met het eitje en 1 el zilveruitjes.

Voedingswaarde p.p.: 222 kcal – 14 gram eiwit – 9,5 gram vet – 19 gram koolhydraat


Sharing is Caring: