Eigenaar Luuk de Ruiter officieel gehuldigd voor zijn powerlift prestaties voor het Nederlands team. De huldiging werd gedaan door wethouder Roland Boom van Sport en Gezondheid van de gemeente Huizen

 

HUIZEN – Powerlifter Luuk de Ruiter is door wethouder Roland Boom namens de gemeente in het zonnetje gezet. Hij is Nederlands Kampioen in zijn sport.

Dit deed hij in de klasse -100 kilogram. Met een score van 222,5 kilogram bij het Squaten, 140 kg bij het bankdrukken en 250 kg bij het deadliften sleept hij ook zijn kwalificatie-eis voor het Europese kampioenschap binnen.

Kwalificeren WK
Dit EK zal gehouden worden in het weekend van 29, 30 juni en 1 juli te Schwetzingen in Duitsland en hij hoopt zich daarbij te kwalificeren voor het WK in 2019 in Las Vegas. De eigenaar van DeRuiterPT personal training kreeg van de wethouder de complimenten voor zijn bedrijf en hij hoopte dat de goede prestaties op het NK hem zouden helpen. “Jij moet hier immers je brood mee verdienen.”

Sporter
Boom bekende zelf ook een sporter te zijn en besefte zich dat er ongelooflijk veel moeite voor nodig is om te bereiken wat Luuk met zijn powerliften inmiddels heeft bereikt. Daarnaast wenste hij de sporter veel succes op het komende EK en sprak de hoop uit binnenkort weer met bloemen op de stoep te staan om hem te mogen huldigen voor nog een mooie prestatie.

Artikel nog een nalezen? https://www.nieuwsbladvoorhuizen.nl/nieuws/sport/102998/powerlifter-luuk-de-ruiter-in-het-zonnetje-gezet