Je billen trainen zónder activatie van je bovenbenen. Hoe doe je dat? Krachttraining is helemaal hot, ook onder vrouwen. Wij krijgen vaak de vraag hoe men de billen kan trainen zonder daarbij teveel accent te leggen op de bovenbenen.

 

Je billen trainen zónder activatie van je bovenbenen. Hoe doe je dat?

Krachttraining is helemaal hot, ook onder vrouwen. Wij krijgen vaak de vraag hoe men de billen kan trainen zonder daarbij teveel accent te leggen op de bovenbenen. Vooral vrouwen willen geen ‘bredere’ bovenbenen maar wel rondere billen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je vooruit gaat in kracht door het gewicht of het aantal herhalingen op te voeren, omdat dit de prikkel is die je billen zal laten groeien.

Even een toelichting: de Gluteus spieren worden gebruikt tijdens het strekken en roteren van de heup. Ook gebruik je de Gluteus spieren wanneer het been van het lichaam af beweegt of naar je toe beweegt. Een aantal oefeningen waarbij je het been van en naar het lichaam verplaatst zijn: Lunges, Romainian Deadlifts en Squats, deze oefeningen horen in elke gerespecteerd trainingsschema thuis maar NIET om maximale spanning op de bilspier te creëren. Jouw bilspieren laten groeien als kool? Verhoog dan consequent de intensiteit van de oefeningen die je doet!

LET OP: de ronding van de bil is voor een groot deel genetisch bepaald dus als je train je hem nog zo vaak, die ronde billen van Kim Kardashian moet je misschien uit je hoofd zetten! Hieronder nog een aantal oefeningen om je bilspier te verstevigen maar je bovenbenen (deels) met rust te laten.

American deadlift (https://www.youtube.com/watch?v=pdVrGHv9YUs)

Pull-throughs.( https://www.youtube.com/watch?v=i36cge6fQl8)

Kettlebell swings.( https://www.youtube.com/watch?v=PRidmKk82JQ)

Bron: http://fitzonderfabels.nl/article/billen/